Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Роми се заканват с масови протести, искат оставката на Каракачанов

Общество

Роми се заканват с масови протести, искат оставката на Каракачанов

Роми се заканват с масови протести, искат оставката на Каракачанов - Tribune.bg
Снимка:

Ромският комисар: Братя от Европа ще ни подкрепят, идват автобуси

Ако Красимир Каракачанов не си подаде оставката, ще има масов протест на роми. Това заяви пред Нова ТВ Ачо Йорданов, председател на сдружение „Единство“ - Хасково. Той посочи, че такава готовност има и че ще организира протестът заедно с Александър Филипов.

„Ще излязат 100 000 човека от цяла България”, заяви Йорданов.

За днес също има насрочен протест пред Министерски съвет. Причината е изказването на Каракачанов, че „циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа“. Тези думи той заяви, след като двама роми пребиха командос във Войводиново.

Именно организацията „Единство“ - Хасково, чийто председател е Ачо Йорданов сезира и Комисията за защита от дискриминация за изказването на Каракачанов.

„Един вицепремиер и министър на отбраната каква работа има там да създава етническо напрежение. Не може да казва, че всички роми са нагли“, заяви днес Йорданов.

Междувременно във Фейсбук се появи и друг призив за протест на роми. На кадрите се вижда Петко Асенов - вицепрезидент на Световната ромска организация и главен комисар на ромите в България, който съобщава, че се подготвя голям протест и за него ще дойдат в България автобуси от други държави. 

„Наши братя роми от цяла Европа ми се обаждат, искат да ни подкрепят. Това, което става сега – да се надигнем и да подкрепим нашите братя във Войводиново. В процес на подготовка сме. Възможно е да се надигаме. Вече не може да се търпи, това излезе от всякакви норми и т.н. Започваме подготовка за протест и ще ни подкрепят наши братя от Европа. Ще пристигне в България президентът на световната ромска организация, царят на ромите в Румъния и президентът на ромите в Ню Йорк“, се казва във видеото.

Водели се преговори колко автобуса да дойдат за протеста от Македония, Румъния, Чехия, Брюксел.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати