Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Руската църква в София затваря врати след експулсирането на нейни служители

Общество

Руската църква в София затваря врати след експулсирането на нейни служители

Руската църква в София затваря врати след експулсирането на нейни служители - Tribune.bg

Руската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в София затваря вратите си. Това съобщиха от Външното министерство на Русия след експулсирането на председателя ѝ архимандрит Васиан и още двама служители.

На 21 септември свещениците от руската църковна мисия в София бяха извикани в имиграционната служба на България. Връчена им е молба да напуснат страната ни до 24 часа, тъй като представляват заплаха за националната сигурност.

Става дума за игумена на мисията на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на мисията протойерей Евгений и служител на храма.

„Възмутени и шокирани сме от случилото се. Това още веднъж показва, че сегашното ръководство на България окончателно е поело по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между държавите, но и на културните и хуманитарни връзки между нашите народи. Сега целта е да се скъсат отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви, братските връзки между руския и българския народ.

Древният руски храм, който дълги години е бил място за обща молитва на руснаци и българи, отсега ще бъде затворен“, съобщиха от руското външно министерство на страницата си във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати