Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Руското посолство към Петков: Неприемливо е чиновници на тази или онази страна да критикуват посланика на Русия (ВИДЕО)

Общество

Руското посолство към Петков: Неприемливо е чиновници на тази или онази страна да критикуват посланика на Русия (ВИДЕО)

Руското посолство към Петков: Неприемливо е чиновници на тази или онази страна да критикуват посланика на Русия (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Русия реагира на думите на Кирил Петков по отношение на Елеонора Митрофанова, че няма право да говори от името на българския народ и ще има последствия. Според руснаците е неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или онази страна независимо от ранга и официалната им длъжност, публично да критикуват Посланика на Руската Федерация.

Ето и становището на Русия:

Във връзка с изявлението на Министър-председателя на Република България за това, че „не е приемливо по никакъв начин чужд Посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство“, бихме искали да изясним следното.

В интервюто пред руската телевизия „Россия 24“ от 21 март т.г. Посланикът на Русия в България изрази гледна точка, основана на анализа на общественото мнение по темата за специалната военна операция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не прозвучаха никакви изказвания „от името на българския народ“ срещу правителството.

Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или онази страна независимо от ранг и официална длъжност публично да критикуват Посланика на Руската Федерация за оценките на случващите се в приемащата държава събития. Това директно противоречи на духа на Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 година.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати