Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. С военен ритуал изпратиха в последния му път майор Валентин Терзиев

Общество

С военен ритуал изпратиха в последния му път майор Валентин Терзиев

С военен ритуал изпратиха в последния му път майор Валентин Терзиев - Tribune.bg
Снимка:

Наградиха го посмъртно с орден

С военен ритуал за последна почит изпратиха майор Валентин Терзиев. Церемонията за загиналия пилот на изтребител МиГ-29 беше на авиобаза „Граф Игнатиево“.

Сред присъстващите бяха президентът на Румен Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, колеги, близки на пилота. Те изразиха своята признателност към отговорната и професионална служба, към неговата всеотдайност и любов към Родината, към волята му да преодолява рисковете в професията на военния пилот.

Последна почит към своя колега отдадоха и военнослужещите и цивилните служители от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев – техен приятел и брат, който и в последния си тренировъчен полет изпълни отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Със заповед на министъра на отбраната майор Терзиев е повишен посмъртно в звание „подполковник“ и награден с орден „Свети Георги“ за офицери Първа степен.

Терзиев загина на 9 юни, изпълнявайки полет над морето край Шабла.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети