Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Само за две години: Македонският автобус е преминал границата 135 пъти

Общество

Само за две години: Македонският автобус е преминал границата 135 пъти

Снимка:

Полиция запечата офисите на туристическа компания „Беса транс“

Катастрофиралият автобус на АМ „Струма“ на македонската туристическа компания „Беса транс“, който не е бил регистриран в Министерството на транспорта в Скопие, само през изминалите две години е преминал държавната граница поне 135 пъти. Това се казва в официален отговор на македонското вътрешно министерство.

„Въпросният автобус през 2020 година е преминал през границите на страната 22 пъти, а от началото на тази година 113 пъти“, се казва в отговора на македонското МВР до местния сайт „Курир“.

Броят на излизанията на автобуса по всяка вероятност е много по-голям, защото справката се отнася само за последните две години.

От митническата администрация преди два дни съобщиха, че катастрофиралият автобус в периода 15 октомври - 18 ноември е минал многократно през граничните пунктове на РСМ с България, Косово и Албания.

Поради липсата на разрешително за извършване на транспортни услуги за катастрофиралия автобус транспортното министерство отне лиценза на „Беса транс“.

По-рано днес македонската полиция запечата офисите на компанията, след като властите се опитват да се свържат със собствениците, но те не отговарят дори и на телефонните обаждания. Това пречи да се извърши щателна проверка на документацията.

До момента отговорност за пропуските при контрола на автобуса беше потърсена само от двама митнически служители на ГКПП Деве Баир /Гюешево, които не са проверили документацията на автобуса. Според директорката на митническата администрация, автобусът не е бил проверен, защото „системата е работила много бавно“.

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема