Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сдружение „Черноморски изгрев“: Позицията на Борисов за възобновяемите източници внесе спокойствие

Общество

Сдружение „Черноморски изгрев“: Позицията на Борисов за възобновяемите източници внесе спокойствие

Сдружение Черноморски изгрев: Позицията на Борисов за възобновяемите източници внесе спокойствие - Tribune.bg

„Заявената позиция от г-н Борисов, че оттегля покрепата си към законопроекта за енергия от възобновяеми енергийни източници в морските пространства, внесе спокойстви в браншовите организации, които заявиха своята категорична позиция срещу разглеждането му на второ четене и евентуалното му приемане.“ Това се пише в позиция от Сдружение „Черномордски изгрев“.

През последния месец срещу законопроекта се надигна силно обществено недоволство, което обедини десетки организации, граждани и общински структури. 

„Законопроект се превърна в пример на порочна законотворческа практика, която ще доведе до срив във доверието към институциите и законодателството“, пишат още от Сдружението.

Борисов обеща на хотелиерите: Оттегляме подкрепата си за изграждането на перки в Черно море

Те припомнят, че на 6 февруари беше проведена кръгла маса, на която са били запознати със становището на Министерството на туризма, от което останали силно разочаровани и объркани.

„Минисър Динкова изрази по-скоро спусната партийна политика отколкото реални доводи и притеснения, относно какво негативно влияние дадения законопроект би оказал върху туристическия бранш. Редно е когато има сериозни и основателни съмнения, че дадено решение би имало негативни последици върху един бранш, ресорсния Министър да се постарае да вземе всички необходими мерки това решение да бъде спряно“, коментират от „Черноморски изгрев“.

На 22.02 изтече срока за подаване на възражения и предложения за изменения. След подадени над 20 становища от най-различни инстанции Министерството на туризма е с най-слабата и уклончива позиция.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати