Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов обеща на хотелиерите: Оттегляме подкрепата си за изграждането на перки в Черно море

Политика

Борисов обеща на хотелиерите: Оттегляме подкрепата си за изграждането на перки в Черно море

Борисов обеща на хотелиерите: Оттегляме подкрепата си за изграждането на перки в Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Хотелиерите и ресторантьорите сега са добре, не е както по времето на COVID-19. Тогава затваряха държавите. Единствената държава, която не го направи беше България. Ние първи започнахме да отваряме и ресторанти и хотели. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна по време на среща с хотелиери и ресторантьори.

Толкова бяха наплашени лидерите от смъртността. Тогава аз поех ангажимента пред хотелиерите и ресторантьорите и лекарите, които поеха основния удар на пандемията, припомни той.

Ние винаги сме били партия, за която зелените енергии са водещи. Много ясно приехме, че соларните паркове ще се изграждат на неплодородна земя, за да може земеделието да се прави. Винаги соларите сме ги слагали по покривите, за да е по-евтина енергията, подчерта той.

„Ние подкрепихме перките на първо четене, но това е една съпътстваща мощност. Когато се запознах  детайла за каква мощност става въпрос и да поставим под стрес цели сектори, те не си струват. Затова нашата партия взе решение да оттегли подкрепата си за изграждането на перки в Черно море. Нека ни убедят в ползите”, обяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов сложи ново градско ръководство във Варна: Портних в града да не се меси, той ще ми помага в областта

Събралите се в залата хора заявиха, че там, където се поставят перки, настава пълен мор за пчелите.

"Перки няма да допуснем да има в морето!", заяви Борисов и допълни: "Този човек има право. Без нас законът не може да мине. Аз отговарям - 69 гласа няма да гласуват за този закон, това обещавам".

В същото време стана ясно, че БАЗ подкрепя рибарите по повод искането им за спиране на законопроекта за перките.

„Този закон ще застраши изцяло рибарския бизнес и ще се отрази негативно на туризма", заяви председателят на Българска Асоциация на Заведенията - БАЗ Ричард Алибегов от Варна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети