Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сдружението на заведенията: МЗ няма куража да въведат задължителни зелени сертификати

Общество

Сдружението на заведенията: МЗ няма куража да въведат задължителни зелени сертификати

Сдружението на заведенията: МЗ няма куража да въведат задължителни зелени сертификати - Tribune.bg
Снимка:

„В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направяват - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят...", коментира Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България за новите мерки и протеста на работодателите, който те ще подкрепят.

„Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излеземе от тази криза", каза още пред БНР Коларов.

„Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договоряме част от сумата да се плаща от нас.  Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатии, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.

Той не уточни какъв процент са ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. От Сдружението обаче искат да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети