Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СЕМ: Mинистърът на културата за пореден път заблуждава обществото

Общество

СЕМ: Mинистърът на културата за пореден път заблуждава обществото

Снимка:

За пореден път министърът на културата прави публични изявления, в които твърди, че Съветът за електронни медии не е отговорил на негово писмо.

СЕМ категорично се противопоставя срещу тиражирането на подобни неверни твърдения. Това заявяват от съвета във връзка с изявления на министъра на културата от 29 юни 2021 г.

В становището се казва, че на 18.06.2021 г., чрез системата за електронен обмен, в СЕМ е получено писмо, подписано от проф. Минеков, с което сигнализира за възпрепятстване на правото му на отговор от страна на Българската национална телевизия.

Четири дни по-късно, той е бил уведомен, че СЕМ прави проверка на случая. Процедурата дали има нарушения се прави в срокове според разпоредбите на Закона за радиото и телевизията и Закона за административните нарушения и наказания, и Минеков ще бъде информиран след като приключи производството.

Съветът за електронни медии е силно обезпокоен, че министърът на културата за пореден път въвежда в заблуждение обществото относно комуникацията си с независимия регулатор, заявяват още от СЕМ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още