Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на COVID отделението в „Пирогов“: Идеолозите на тази заповед да заповядат да лекуват

Общество

Шефът на COVID отделението в „Пирогов“: Идеолозите на тази заповед да заповядат да лекуват

Снимка:

От рано тази сутрин пред „Пирогов“ се извиха опашки от медицински специалисти, които трябва да се тестват за коронавирус, за да могат да влязат на работа в болница.

„От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които работят тук и минаха на проби. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта“. Това заяви Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в „Пирогов“.

„Явно отделението може да се поддържа явно на автопилот и заяви“, това заяви доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в лечебното заведение.

„Иделолозите на тази заповед да заповядат да лекуват, да влязат в график“, допълни той и подчерта: „ На нощно дежурство в ковид отделението на „Пирогов“ има по 1 лекар, 1 сестра и 1 санитар заради липса на персонал“

„Легла можем да открием от днес за днес, но леглата не лекуват“, заяви доц. Атанасов.

Той акцентира, че е проследил състоянието на 3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторен, нито един от тях не е с рухващ имунитет.

„Пациент, който не се е сблъсквал с вируса, след консултация с компетентен лекар, е редно да се ваксинира“, призова доц. Атанасов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема