Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шефът на „Пирогов“ е освободен, назначиха му заместник

Общество

Шефът на „Пирогов“ е освободен, назначиха му заместник

Шефът на Пирогов е освободен, назначиха му заместник - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителният директор на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен от поста си, съобщава „24 часа“, като се позовава на източници. Все още Министерството на здравеопазването не е обявило смяната му.

Причината вероятно е одитният доклад, за който миналата седмица съобщи здравният министър проф. Христо Хинков.

Данните от доклада показвали, че лечебното заведение е в лошо финансово състояние, както и че са установени нарушения.

С позиция, разпространена до медиите, спешната болница отрече това.

„Пирогов“ е сред лечебните заведения, чиито дългове са стопени и няма нито лев просрочия и е на печалба. Към месец ноември 2023 г. болничното заведение е на печалба в размер на 1 012 000лв., а Национална здравноосигурителна каса им дължи 5 087 000 лв. за незаплатени надлимитни средства, от които 598 000 лв. от минали години, а останалите са от тази година", отговориха от болницата.

От позицията става ясно, че към 30.06.2022г. „Пирогов" когато д-р Валентин Димитров поема болницата, тя е била със загуби в размер от 2 675 000 лв. и просрочени задължения към доставчици в размер на 17 460 000 лв. Една година по-късно всичко това е преодоляно.

Източници на "24 часа" твърдят, че новият директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ ще е д-р Константин Димов, който е лицево-челюстен хирург от УМБАЛ „Св. Анна" в София.

Д-р Димов е роден през 1972 година в София. Завършил е Факултета по дентална медицина в Медицинския университет в столицата, след това Медицинския факултет, а впоследствие медицина и във Виена. Магистър по дентална медицина, хуманна медицина и здравен мениджмънт. Бил е част от екипа на Клиниката по Неврохирургия към столичната УМБАЛСМ „Пирогов“ и председател на Съвета на директорите на най-голямото лечебно заведение за спешна медицина в България. На местните избори преди месец бе в листата за общински съветници на кандидата за кмет Асен Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети