Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шестима български граждани очакват евакуация от Кабул

Общество

Шестима български граждани очакват евакуация от Кабул

Снимка:
Министерството на външните работи продължава да следи с тревога развитието на ситуацията в Афганистан, включително изтеглянето на българските и други чуждестранни и местни граждани от страната.
 
Към момента МВнР има информация за шестима български граждани, работещи за международни организации в Кабул. Един от тях се е свързал днес със Ситуационния център на МВнР, във връзка е и с посолството ни в Пакистан. Министерството поддържа постоянен контакт с шестимата сънародници, като следи процедурата по тяхната евакуация и е готово да оказва необходимото съдействие. 
 
На този етап други петима български граждани вече са успели да се евакуират от Кабул в Дубай, Обединени арабски емирства.
 
В същото време, по информация на посолството ни в Катар, днес в столицата Доха е кацнал евакуационен самолет от Кабул, като на борда му са пристигнали и 8 български граждани, работили в Афганистан за постоянното представителство на ЕС. Посолството ни се свърза с тях по телефона, като се увери, че са добре и не се нуждаят от консулско съдействие. Очаква се в скоро време те да се завърнат в България. 
 
МВнР проучва различни възможности за изтегляне на българските граждани от Афганистан, включително чрез международни евакуационни полети.  

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още