Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Шофьорът, предизвикал верижната катастрофа е бил с 20 акта за нарушения на пътя

Общество

Шофьорът, предизвикал верижната катастрофа е бил с 20 акта за нарушения на пътя

Шофьорът, предизвикал верижната катастрофа е бил с 20 акта за нарушения на пътя - Tribune.bg
Снимка:

Той е хващан да шофира и след употреба на алкохол

33-годишен е бил водачът, който загина на място при катастрофа край Панчарево снощи. По първоначални данни на разледяващите именно той е предизвикал верижният удар.

Той е имал 20 акта и 3 фиша за различни нарушения през годините, съобщава Нова телевизия. Два пъти е бил засичан на пътя след употреба на алкохол - през 2008 и 2012 година.

По не потвърдена информация и в този случай се касае за употреба на алкохол.

„Не мога да гарантирам за пълна достоверност, че има данни, че е употребил сериозни количества алкохол“, коментира случая пред журналисти главният прокурор Иван Гешев.

„Тук възниква въпросът, който години поставяме, че е на лице в пъти ръст, даже десетки, стотици пъти ръст на престъпленията, свързани с употреба на МПС след употреба на алкохол и наркотици. И сме изготвили съответни законови предложения още в 44 НС - да се отнема превозното средство, което е собственост на дееца“, припомни обвинител номер едно.

Гешев припомни на депутатите предложенията на прокуратурата срещу пияните и дрогирани шофьори

Гешев посочи още, че с подобни мерки във Франция по време, когато Саркози е бил вътрешен министър са били постигнати сериозни резултати.

Припомняме, че катастрофата стана снощи около 22 часа. На място загива 33-годишният водач, а други деветима души, сред които 8 на възраст под 19 години пострадаха.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати