Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тежка верижна катастрофа край Панчарево, има загинал и много ранени (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Общество

Тежка верижна катастрофа край Панчарево, има загинал и много ранени (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Един човек загина, а други девет са ранени при тежка катастрофа близо до Панчарево. Най-вероятната причина е неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили три автомобила.

Повечето от пострадалите са млади хора на възраст до 25 години.

След получаване на сигнала на мястото на инцидента са изпратени 9 линейки.

Ранените са настанени в болниците „Св. Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“. В болница „Св. Анна“ са откарани три момичета - на 16,17 и 18 години. Те са и най-тежко пострадалите, едно от тях е в критично състояние. В „Пирогов“ са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

Състоянието на едното момче е с голяма травма на главата, като няма опасност за живота му. Другите две момчета са преминали през шокова зала, а по-късно са освободени за домашно лечение, обяви директорът на болница „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

29-годишна жена е в тежко състояние с полифрактура, счупвания на единия крак, преминала е операции на корема, а в момента се обработват счупванията. Състоянието на жената е тежко и ще остане в реанимация. 

Две от момичетата, пострадали при катастрофата край Панчарево снощи и настанени в болница "Света Анна", са с реална опасност за живота, а трето е в крайно тежко състояние, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков.

В болницата са настанени най-сериозно пострадалите след катастрофата, при която един човек загина, а други девет бяха ранени.

18-годишно момиче е в неврохирургията на „Света Анна” с травма на мозък, лицеви кости, фрактура на ръка. Тя е обработена и в стабилизирано състояние.

16-годишно момиче обаче е в крайно тежко състояние. То е докарано в кома с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди, корем и фрактури на двете бедра.

Д-р Близнаков информира, че момичето е в реанимация, възстановено е дишане и сърдечна дейност, след операция е отстранен далак и остава в крайно тежко състояние.

Има още едно момиче в „Света Анна”, което е също в реанимация с гръдно-коремна травма, дренирана, с фрактура на тазобедрена става.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати