Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сидеров: Да санкционират Калпакчиев. Пусна убиец, който не е платил обезщетение от 400 000 лв.

Общество

Сидеров: Да санкционират Калпакчиев. Пусна убиец, който не е платил обезщетение от 400 000 лв.

Сидеров: Да санкционират Калпакчиев. Пусна убиец, който не е платил обезщетение от 400 000 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Няма данни, които да показват, че Полфрийман се е поправил, заяви лидерът на „Атака“

„Вчера изразихме възмущението си срещу съдия Калпакчиев. Той е освободил един убиец, който не е платил обезщетение от 400 000 лв. Очевидно има нарушение. Калпакчиев трябва да бъде санкциониран. Съдиите не са недосегаеми, както и прокурорите.“ Това заяви пред NOVA телевизия лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той визира съдия Калин Калпакчиев, който беше председател на съдебния състав, пуснал австралиеца Джок Полфрийман 7 години по-рано от затвора. Полфрийман излезе от затвора и без да е изплатил обезщетението, осъдено за близките на убитото момче.

„Няма данни, които да показват, че Полфрийман се е поправил. Напротив, от затворническата управа казват, че неговото поведение не е било подходящо за предсрочно освобождаване. Въпреки това съдия Калпакчиев взима такова решение. Имаме институционално разминаване”, смята Волен Сидеров.

В ефира на предаването той коментира и съкратено съдебното производство, което беше гласувано в сряда на първо четене. „По-добрият вариант е съкратеното съдебно следствие да отпадне при тежки престъпления. При втория предложен вариант, в който съдията трябва да прецени дали да даде максимална присъда, или да я съкрати, опираме до неговото субективно мнение. Юридическото лице може да се подаде на внушение, на корупция“, смята той.

Преди ден Сидеров обяви официално кандидатурата си за кмет на София. „Не съм съгласен с някои предложения на Фандъкова. Ако стана кмет на София, ще спра гей парадите. Тя ги толерираше, даже позволи това шествие да мине през центъра на София. Ще премахна и „тормоза с паяка”. Синята и зелената зона ще бъдат преразгледани. Транспортът ще бъде безплатен за пенсионери, инвалиди и ученици. Сметките за парно на пенсионери и многодетни семейства също ще бъдат намалени”, заяви Сидеров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати