Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Сиела“: ЦИК много забави процедурата за машините, ако я изпълним, ще фалираме

Общество

„Сиела“: ЦИК много забави процедурата за машините, ако я изпълним, ще фалираме

Снимка:

Сроковете се свиват, вече никой друг освен нас не може да го направи и причината за това е само ЦИК

При бюджета, който предлагат, можем да осигурим гласуване само с наличните вече 9600 устройства, твърди Веселин Тодоров

Имам подозрение, че не са правени пазарни проучвания и консултации при определянето на бюджета за допълнителните машини за гласуване. Това каза пред БТВ изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров в отговор на въпроса извива ли ръцете на ЦИК с цената на машините за вота на 11 юли.

„Сиела норма“ е фирмата, която достави 9600 машини за редовните парламентарни избори на 4 април тази година. Сега от нея се очакваше да осигури още 1500 устройства за предсрочния вот на 11 юли, на който машинното гласуване е задължително.

„От един месец ЦИК работи и не е напреднал много. Ние много пъти сме ги подсещали, че е хубаво да стартират процедурата и ако ние не можем да я изпълним, някой друг да я изпълни. В резултат на това изстискване на времето и свиване на сроковете става така, че май никой друг освен нас не може да го направи и причината за това е само ЦИК“, коментира Тодоров.

По думите му „Сиела Норма“ не може да си позволи загуба от 6 млн. лв., без да фалира.

Според изпълнителният директор на фирмата с предложения бюджет от 6,5 млн. лв. те могат да осигурят само гласуване само с наличните вече 9600 устройства, които бяха използвани и на вота на 4 април. За тях все още не са получили дължимите пари. Тодоров уточни, че процедурата за машините за изборите все още официално не е открита.  


Топ новини

виж още

Актуална тема