Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Синдикатите излизат на национален протест, блокират центъра на София

Общество

Синдикатите излизат на национален протест, блокират центъра на София

Синдикатите излизат на национален протест, блокират центъра на София - Tribune.bg

Голям национален протест на двата основни синдиката ще се проведе днес в София. КНСБ и КТ „Подкрепа“ организират автошествие по централни софийски улици и митинг пред сградата на Народното събрание.

В демонстрацията ще се включат стотици превозни средства от цялата страна. Недоволството е срещу негативния ефект на кризата върху доходите и живота на българите. 

Протестиращите се събират пред Народното събрание в 9 ч. След това ще преминат с автошествие по маршрут: „Цариградско шосе“, Площада на авиацията, обратно по „Цариградско шосе”, НДК, Руски паметник, бул. „Т. Александров”, до пл. „Св. Александър Невски“.

Синдикатите ще внесат декларация в Народното събрание с конкретни спешни мерки срещу. Те настояват за увеличение на заплатите поне с размера на кумулативната инфлация, която на годишна база през септември достигна 18,7%.

В 14 ч. президентът Румен Радев ще проведе среща на „Дондуков“ 2 с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Синдикатът на служителите в затворите ще се включи в протеста. Това стана ясно от писмо на организацията до министъра на правосъдието Крум Зарков.

От синдиката  настояват за увеличение на средствата за заплати в Бюджет 2023 г.

Очакваното от обществото високо професионално ниво в сектор „Сигурност“ трябва да бъде мотивирано от условия на работа, посочват от синдиката в съобщение до медиите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети