Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Синдикатите във ВМЗ-Сопот притеснени от действията на новоназначеното ръководство

Общество

Синдикатите във ВМЗ-Сопот притеснени от действията на новоназначеното ръководство

Синдикатите във ВМЗ-Сопот притеснени от действията на новоназначеното ръководство - Tribune.bg
Снимка:

Те настояват за спешна среща с Корнелия Нинова

Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ във ВМЗ-Сопот алармират, че са силно притеснени от действията на новото ръководство. Това става ясно от тяхно писмо адресирано до министъра на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

В него те посочват, че при няколкото срещи, които са имали с изпълнителния директор г-н Иванов той ги е информирал само за социалната политика, която смята да провежда.

„На въпросите ни относно развитието на производството и обезпечаването му с необходимите материали ни беше отговорено, че това не е наша работа и не е въпрос, който може да обсъжда с нас“, посочват те.

По думите им като синдикати за тях социалната политика е много важна, но на първо място стои въпросът с производството на завода, „защото без него такава не може да бъде провеждана.“

Те изказват тревога, че вече имат информация, че в момента има липса на материали от основното производство, за чиято доставка няма яснота.

„Това от своя страна ще доведе ВМЗ до невъзможност да изпълнява договорите си, а от там и поемане на неустойки. Нашата основна грижа е запазване на работните места и редовното получаване на достойни трудови възнаграждения“, обясняват те.

„Уважаема Г-жо Нинова, настояваме за спешна среща с Вас и Вашия екип за решаване на възникналите проблеми във „ВМЗ“ ЕАД в противен случай за пореден път ще вземем необходимите мерки за запазване на нашия завод, като водещо дружество в оръжейната индустрия на България“, посочват още синдикатите.

„Заявяваме, че нашите синдикални действия нямат никакви политически мотиви, а са само и единствено в защита интересите на колектива на ВМЗ“, завършват писмото си те.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати