Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След 33 години в НЦЗПБ: Пенсионираха проф. Тодор Кантарджиев

Общество

След 33 години в НЦЗПБ: Пенсионираха проф. Тодор Кантарджиев

Снимка:

Проф. Тодор Кантарджиев е поредният специалист, който бива сменен от служебния кабинет. Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести е бил пенсиониран.

Все още няма официално потвърждение кой ще заеме поста му, но според неофициални информации това е проф. Ива Христова.

Малко вероятно е наистина достигането на пенсионна възраст да е причина за отстраняването на професора от центъра, в който започва работа още като млад специалист преди 33 години.

66-годишният микробиолог завършва Медицинска Академия София през 1981 г. и става лекар. Година по-късно е научен сътрудник в Катедра военна епидемиология и хигиена на ВМА. От 1988 г. е в НЦЗПБ, последователно е ръководил лабораторен сектор, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 г. - Отдел микробиология. През 1986 г. придобива специалност Микробиология, през 2001 г. придобива специалност Клинична имунология и през 2004 г. специалност Епидемиология на инфекциозните болести.

Доктор по медицина е от 1991 с дисертация на тема „Имулнологични методи за диагностика на системната кандидоза”. Доктор на медицинските науки е от 2008 г. на тема „Проучвания върху етиологичната диагностика и етиотропната терапия на микозите в България”. Доцент е от 1995 г., а професор от 2009 г. В 2004 г. придобива магистърска степен по Здравен мениджмънт в Медицински университет София с дипломна работа „Мениджмънт на клинична микробиологична лаборатория”.

Пенсионираният Кантарджиев е по-млад от новоназначената в ресорното министерство проф. Мира Кожухарова, която беше избрана да съветва служебния министър Стойчо Кацаров, въпреки че е на 71 г.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още