Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След масовия бой в Казанлък: Варварско деяние, трима с травми, несъвместими с живота

Общество

След масовия бой в Казанлък: Варварско деяние, трима с травми, несъвместими с живота

След масовия бой в Казанлък: Варварско деяние, трима с травми, несъвместими с живота - Tribune.bg
Снимка:

При предишни конфронтации между двата рода кметът на Павел баня е бил медиатор между тях

Трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в изключително тежко състояние, с черепно-мозъчни травми, несъвместими с живота. Това обявиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

Към този момент общо петима души са с опасност за живота. Припомняме, че на 20 март около 14 часа стана масово сбиване в района на паркинга на Кооперативния пазар в град Казанлък.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов поясни, че задържани по случая са 19 лица, 11 са ранени, а 1 е починал. Образувано е досъдебно производство.

Прокурор Атанасов уточни, че в сбиването са участвали 30 души. „Иззети са земеделски сечива, множество дървени пособия, брадви, ножове, мотики. Чакат се криминалистически експертизи – кой е ползвал пособията. Има 5 лица с обвинения – една жена, един непълнолетен на 17-годишен младеж и 3-ма пълнолетни са привлечени като обвиняеми за причиняване на смъртта на мъжа. Иззети са и кадри от свидетели. Мерките ще се гледат в петък“, добави Атанасов.

Директорът на МВР заяви, че причината за боя има предистория, както и подготовка за осъществяването му. Вендетата става заради шамар и спор между деца от двата рода.  

Той бе категоричен, че полицаите са опитвали да предотвратят станалото. Кметът на Павел баня е бил медиатор при предишни техни конфронтации. 

„Касае се за лица с отношение, което противоречи на обществените норми. Деянието е варварско. Крайно съм възмутен“, каза ст. комисар Лазар Христов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети бой
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати