Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След мерките на Кацаров: Моловете се напълниха с ученици

Общество

След мерките на Кацаров: Моловете се напълниха с ученици

Снимка:

След въведените мерки от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, моловете се напълниха с ученици под 18 години, съобщава Plovdiv24.bg. Докато миналата година по това време влизането в големите търговски центрове на деца без придружител беше абсолютно забрането, то сега те могат необезпокоявани да се изсипват на тумби в този род магазини, тъй като зелен сертификат се изисква само за хора над 18-годишна възраст, а не над 12 г., съобщи самият здравен министър Стойчо Кацаров вчера, след като бе направена промяна в първоначалната заповед за новите противоепидемични мерки у нас.

Още вчера група ученички, около 16-годишни, с радост нахлуха в един от моловете в Пловдив под неодобрителните погледи на много хора, които преди това бяха върнати от входа.  

На фона на това назначеният от Румен Радев здравнен министър призна, че ситуацията в страната е критична. „Народът ни е изправен пред огромно изпитание, като повечето хора не си дават сметка за мащаба на бедствието. Новозаразените през последните дни стигат до около 5000 души на ден, като всеки седми от настанените в болница умира".

По думите му другата алтернатива за справяне със заразата е пълен локдаун. Ако мерките със зеления сертификат не помогнат, ще бъде въведен и такъв.  


Топ новини

виж още

Актуална тема