Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След палежа в Битоля: Българската общност се притеснява от нови нападения

Общество

След палежа в Битоля: Българската общност се притеснява от нови нападения

След палежа в Битоля: Българската общност се притеснява от нови нападения - Tribune.bg
Снимка:

След ареста и самопризнанията на Ламбе Алабаковски за палежа на българския културен център в Битоля, обстановката в града остава напрегната. Българската общност се притеснява от нови нападения. Езикът на омразата се увеличава. На този фон: протест в подкрепа на арестувания певец в центъра на Битоля, съобщава БНТ.

Четири дни след палежа културният център „Иван Михайлов“ остава заключен и под полицейска охрана, а българската общност в Битоля казва, че е изключително притеснена от непрекъснатите заплахи и език на омразата.

Според съгражданите ни той се е увеличил значително през последната една година, а заплахите са основно отправени в социалните мрежи, като не са насочени към българските институции, а към българите в Северна Македония.

24 часа, след като Ламбе Алабаковски бе задържан и направи самопризнания, в социалните мрежи се надигна вълна от подкрепа за него.

„Повече от ясно е, че това не е самоинициативен акт на човек, който е с 2 малолетни деца, който е преценил да предизвика палеж, за който се дават до 5 години затвор. Някой е вложил друг замисъл, с цел да се нагнети напрежение. Има 2 изненадващи неща, свързани с личността на този човек. Неговият брат и обкръжението му работят в специалните служби в МВР в РСМ. Той е доста популярен и одобряван човек“, коментира Петър Колев, председател на „Граждански демократичен съюз“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати