Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петър Колев: Братът на подпалвача в Битоля е полицай

Общество

Петър Колев: Братът на подпалвача в Битоля е полицай

Петър Колев: Братът на подпалвача в Битоля е полицай - Tribune.bg
Снимка:

„Инцидентът в Битоля не е изолиран случай, а нападенията срещу българските организации, българските паметници и българската общност имат дълга история“, заяви Петър Колев, председател на „Граждански демократичен съюз“.

БКЦ Иван Михайлов към ЕС: Ако беше подпалена джамия, пак ли щяхте да мълчите

Той припомни някои от тези случаи. Първият датира още от 2000 г., когато по време на учредителното събрание на партия „Радко“ хулигани замерят с димки и след това никога не са разкрити. Друг подобен случай е побоят по време на шествието в памет на Мара Бунева. Тогава извършителите също не са заловени и не са наказани. Случаят с покойната вече Спаска Митрова, чието дете бе отнето и лежа три месеца в затвора заради спор с бившия си съпруг. Един от последните инциденти е отпреди няколко месеца, когато са изпочупени стъклата на автомобила на председателя на сдружението за македонско-българско приятелство Добре Митрев. Потрошен е и автомобилът на една от учредителките на партията „Граждански демократичен съюз“ Фросина Китановска.

„Това са инциденти, които имат някакъв генезис във времето и които са резултат на две неща. Първо, на жестоката антибългарска кампания и езика на омразата, с които се индоктринира подрастващото поколение и цялото общество в РС Македония. Второ, че македонските институции досега не са разкрили и не са наказали нито един от тези извършители, които събаряха паметници, нападаха клубовете и организациите на българите“, подчерта Колев пред БГНЕС.

Той коментира и информацията от днес, че е заловен извършителят на палежа на Българския културен център „Иван Михайлов“ в Битоля. Грозната постъпка беше извършена в събота.

Александър Сиди: Македония на Ламбе, няма място в съюз на европейски цивилизовани държави! Вето!

„Предстои за видим какво наказание ще му бъде наложено на този човек. Съгласно чл. 228 ал. 1 от Наказателния кодекс на РСМ за престъплението, което е извършено, се предвижда от 6 месеца до 5 години затвор. Сега въпросът е дали на този човек ще бъде повдигнато обвинение и какво съдебно решение ще му бъде постановено“, заяви Петър Колев.

Заловен е подпалвачът на българския културен дом Иван Михайлов в Битоля

Според него е странно, че братът на извършителя на този палеж популярният певец Ламбе Алабаковски е служител на МВР Битоля. Това е Андрей Алабаковски.

„Изключително странни съвпадения, изключително странна и смущаваща информация. Виждате една странна свързаност. Братът на извършителя е служител на МВР в град Битоля. Изключително смущаващо е един популярен певец да се занимава с палежи“, заяви Петър Колев. Той призова компетентните органи в РСМ да си свършат работата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати