Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След протеста: Кацаров благодари на проф. Кантарджиев за професионализма

Общество

След протеста: Кацаров благодари на проф. Кантарджиев за професионализма

Снимка:

Министър Кацаров благодари на проф. Кантарджиев за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата“. Така започва официалното съобщение на Министерство на здравеопазването, с което се потвърждава новината за принудителното пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев като директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

След 33 години в НЦЗПБ: Пенсионираха проф. Тодор Кантарджиев

Новината предизвика остри критики към служебния министър Стойчо Кацаров, а колеги на Кантарджиев се събраха на протест пред министерството.

Протест в подкрепа на проф. Кантарджиев, негови бивши служители настояха той да се върне на поста

Поради навършване на пенсионна възраст проф. Тодор Кантарджиев, дмн, считано от днес, 7 юни, не ръководи Националния център по заразни и паразитни болести. По-рано тази сутрин в разговор с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев предложи за временно изпълняващ длъжността директор, до провеждането на конкурс, да бъде назначен неговият заместник – проф. Ива Христова“, се казва в съобщението.

Във връзка с провелия се пред МЗ протест с искане проф. Кантарджиев да остане директор на НЦЗПБ, министър Кацаров се срещнал със служители на Националния център.

Като аргумент за решението си здравният министър посочи навършването на пенсионна възраст на проф. Кантарджиев и изказа признателността на Министерството на здравеопазването за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата“, завършва прессъобщението.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още