Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След среща с превозвачите: Тол системата се отлага с около месец

Общество

След среща с превозвачите: Тол системата се отлага с около месец

Снимка:

Премиерът Бойко Борисов: Тол системата не тръгва, ако всичко с нея не свърши в рамките на 7 % за доставчиците

Отлага се планираното за 1 март пускане на тол системата. Това стана след среща между премиера Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с превозваческия бранш.

Превозвачите се оплакаха от невъзможност да си платят заради технически причини.

„Искаме да си платим, но към момента нямаме възможност. Две богоизбрани фирми ни извиват ръцете. Оказа се, че нашите проблеми в момента са неразрешими“, обявиха от бранша.

Според тях няма как от 26 до 29 февруари 300 000 превозни средства и около 25 000 фирми да подпишат договори.

„Това е някаква партизанска война. Ние не сме против тол системата. Някой обаче иска да направи пари на наш гръб. Вие казахте, че машинката ще струва 5 евро“, добавиха те.

„7 % забиваме и това е. Не го ли направите на 27 март се срещаме и ви казвам: продължавайте да плащате винетки. Тол системата да я въвежда друг. Молбата е ми е преди да се направи, да се заговори за протести, за недоволство, обадете ми се. Няма случай да не съм ви приел. Ето сега се върнах, затова ви приемам сега. Това са ни сроковете, съвместно действаме, за да можем парите, които се акумилират да отиват пак за пътна безопасност“, обяви в края на срещата Бойко Борисов.  


Коментари (1)

Гневна Това са изнудвачи.Сега започват да мислят какво друго да поискат на 27 март.И плашат,че ще дойдат в София с камиони.Пак казвам,изнудвачи.
26.02.2020 20:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още