Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След убийството на колега: Таксиметрови шофьори готвят национален протест

Общество

След убийството на колега: Таксиметрови шофьори готвят национален протест

След убийството на колега: Таксиметрови шофьори готвят национален протест - Tribune.bg
Снимка:

Таксиметровите шофьори планират масов протест, след като снощи техният колега Христо Трайков беше убит в столичния квартал „Разсадника“.

С искане МВР да си върши работата и да противодейства на криминално проявени да извършват убийства, шофьорите протестираха пред Трето районно управление на полицията в столицата, а през нощта блокираха и движението на Орлов мост в столицата.

След смъртта на таксиметров шофьор, колегите му блокираха столичен булевард

Малко преди 7 ч. блокадата беше вдигната, но протестната готовност остава, потвърди Красимир Цветков председател на Националния таксиметров синдикат. 

34-годишен мъж е убит в София след скандал на пътя (ОБНОВЕНА)

„Изключително много ще внимаваме за развитието на този случай и мерките, които оттук нататък прокуратурата ще предприеме спрямо убийците на колегата ни. Обмисляме какви да бъдат точно продължаващите ни действия в следващите дни и очакваме до часове да излезем с конкретни искания относно изменения на нормативната уредба, свързана с оборудването на такситата по отношение на сигурността на колегите - паник бутон, видеорегистратори, връзка със 112, реагиране на полицейските органи при проблеми и така нататък“, заяви той пред БНР. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати