Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След среща с ГЕРБ – БЛС призоваха за солидарност в здравния модел

Общество

След среща с ГЕРБ – БЛС призоваха за солидарност в здравния модел

След среща с ГЕРБ – БЛС призоваха за солидарност в здравния модел - Tribune.bg
Снимка:

Лекарската организация приема всички работни варианти на здравната реформа

При обсъждането на двата варианта за реформата в сферата на здравеопазването може да изкристализира и трети вариант на здравен модел. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров след среща с депутати от ГЕРБ в парламента. Според него е особено важно оптимизираният здравен модел да се основава на принципа на солидарността.

„Инициативата от наша страна е с оглед експертни срещи с парламентарните групи. Тази наша идея бе предвидена за началото на месец септември, но по една или друга причина се случи сега. Срещаме разбиране от парламентарните групи, включително и днес от ПГ на ГЕРБ. Ние разглеждаме предложенията от министъра като един работен процес“, уточни д-р Маджаров.

Към предложенията за нов здравен модел председателят на БЛС има едно изискване.

„За нас е изключително важно предложенията за оптимизация на здравноосигурителния модел да бъдат такива, че да не водят до сътресения в системата“, посочи д-р Маджаров. Той изрази надеждата, че следващата седмица ще започне обсъждане на Националния рамков договор, когато бъде готов и бюджетът на НЗОК.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (1)

Кирил Здравните реформи ще облекчат много работата с пациентите
17.10.2018 15:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още