Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служителите на Nexo с увеличени заплати точно преди даренията за ДБ

Общество

Служителите на Nexo с увеличени заплати точно преди даренията за ДБ

Служителите на Nexo с увеличени заплати точно преди даренията за ДБ - Tribune.bg

От вътрешната кореспонденция на депутатите от временната парламентарна комисия за Nexo се разпространява документ по повод даренията за партии на компанията. Според народни представители става дума за писмо на НАП, пуснато в чата от депутат от „Възраждане“, от което се разбира, че служители на Nexo са дарявали и за двата последни избора на „Демократична България“ по една и съща сума - 200 000 лв.

Тази информация потвърждават и данни от вътрешна проверка на ДБ, огласена от Христо Иванов, че през 2021 и 2022 г. формацията е получила съответно 199 999 лв. и 199 993 лв.

Заради недостатъчни проверки на партийните дарения, направени от служители на Nexo, бе отстранен председателят на Сметната палата Цветан Цветков, съобщава „24 часа“.

Според депутати, които са се запознали със съдържанието на писмото, НАП са извършили нови проверки, които са установили, че само в месеците на тези два избора, в които са дарени общо 400 000 лв., са били повишавани заплатите на въпросните служители. Те са общо 15 на брой и са работили за дружеството на Nexo в България „Ен Ди Ес“ ЕООД.

В доходите на останалите служители на фирмата не се намерили такива увеличения на заплатите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Nexo
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети