Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Софийска област също обяви грипна епидемия

Общество

Софийска област също обяви грипна епидемия

Софийска област също обяви грипна епидемия - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип на територията на София област е обявена грипна епидемия, като временни противоепидемични мерки се въвеждат за периода от 20 до 27 януари.

Стара Загора също обяви грипна епидемия

Преустановяват се учебните занятия в училищата в присъствена форма на територията на Софийска област за периода от 23 до 27 януари, включително.  

Временните противоепидемични мерки в София област, по отношение на здравната система, включват: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ.

Обявиха грипна епидемия и в Шумен

Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

Лечебните заведения следва стриктно да спазват изискванията на Наредба 3/08.05.2013 г. за утвърждаване на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболнични инфекции, в т.ч. засилване на контрол по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице, дезинфекция.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети