Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спас Русев е купил и „Булсатком“

Общество

Спас Русев е купил и „Булсатком“

Снимка:

Най-големият доставчик на телевизия в България "Булсатком" има избран нов собственик - Спас Русев, когото българските юпита наричат още Вуйчо Спас, съобщава „Капитал“ като се позовава на свои източници.

Сделката е очаквана и е пореден опит за промяна в оператора, след като от пет години имаше проблем с изплащането на дълговете и кредитори и фондове се опитват да го оздравяват през последната 1-2 години.

Година след продажбата на БТК Спас Русев ще влезе в нов оператор, като е избран за предпочитан купувач на проведения от инвеститорите в компанията търг. Той купува през свързаното дружество "Вива корпорейт България", създадено през април, в което управители са две чуждестранни лица. Негов собственик е регистрираната в Люксембург фирма Viva Corporate, която пък е създадена през 2016 г. и тогава за собственик е посочен точно Русев. Единствените въпросителни са дали и за колко време ще го управлява самостоятелно, или ще препродаде компанията (или просто най-големия й актив - абонатите) на друг играч.

Русев е подал най-високата оферта от над 120-130 млн. евро, като на финалната права е имало още един кандидат - собственикът на "Теленор България" PPF Group. И двете предложения са били близки като стойност, а победителят е избран заради условията да изплати сумата бързо.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още