Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тръст „Синя България“ с критики към ръководството на Левски

Спорт

Тръст „Синя България“ с критики към ръководството на Левски

Тръст Синя България с критики към ръководството на Левски - Tribune.bg
Снимка:
Спас Русев

Едноличното управление трябва да води и до еднолична отговорност, пишат привържениците до Спас Русев

Остри критики към мажоритарния собственик на Левски Спас Русев, бяха отправени от фенове. Тръст „Синя България“ оценява като крайно незадоволителни спортните резултати през 2018 г., пише в позиция на организацията.

„Смятаме, че те се дължат изцяло на избрания от мажоритарния собственик г-н Спас Русев начин на управление и невъзможността му да се справи със структуриране на клуба, балансирането на бюджета и овладяването на процесите от ежедневната работа, които в крайна сметка рефлектират върху резултатите на отбора. Заради това смятаме, че едноличното управление трябва да води и до еднолична отговорност за резултатите“, се казва в позицията.

В нея са изредени няколко сериозни проблема, сред които закъсняла или липсваща административна и спортна реформа, както и невъзможността да се попълни ключов пост като спортен директор.

Слаба трансферна политика, чийто резултат е скъп отбор с минимални резултати е друг проблем. Освен това е раздут щата на първия отбор, който пречи на нормалната тренировъчна дейност и натоварва бюджета на клуба и липсат качествени попълнения от юношеската школа на клуба.

„Като конструктивен партньор на мажоритарния акционер, ние смятаме, че единственият път за Левски е да се осъществи анонсираната вече структурна реформа. Тя трябва да стартира с назначаване на изпълнителен директор със съответните правомощия, отговарящи на позицията“, казват привържениците.

„Вярваме, че при отклонение от тази посока, както и от постигнатото споразумение през лятото на 2018 г. между Тръст „Синя България“ и г-н Спас Русев, единственият адекватен ход от наша страна като миноритарен акционер ще бъде свикване на извънредно общо събрание на клуба с дневен ред, който ще позволи на стотиците акционери в клуба да зададат ясна и категорична насока за управлението на ПФК Левски“, пишат от „Синя България“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати