Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спасен по чудо: Млад мъж в последния момент решава да не пътува с „Беса Транс“

Общество

Спасен по чудо: Млад мъж в последния момент решава да не пътува с „Беса Транс“

Снимка:

Нямал и роуминг, близките му се опасявали от най-лошото

В последния момент млад мъж не се качва на изгорелия автобус от „Струма“  и решава да пътува  с друга фирма до Истанбул. Близките му обаче не знаят това, издирват го  2 дни и мислят, че е загинал. Докато той се прибра жив и здрав, разказва БТВ.

Енес също пътува до Истанбул. Обикновено той използва същата туристическа агенция и фирма – „Беса Транс“. Тръгва на път, но в последния момент решава да не се качи на автобуса на връщане. Неговите близки обаче нямат връзка с него, издирват го и мислят, че е сред загиналите при трагичния инцидент на магистрала „Струма“.

„Мислех да отида до Истанбул за два – три дена с тази агенция, но се премислих и тръгнах с друга фирма. Направих си тест за COVID-19 и си смених резервацията. Вкъщи обаче знаеха, че пътувам с тази агенция. Нямах контакт, нямах интернет и роуминг, на връщане към Северна Македония телефонът нямаше мрежа. И след два дена се появих“, разказва Енес.

„Близките му казаха, че не могат да се свържат с него от няколко часа. Рано сутринта аз видях в интернет, че се е случило това нещастие. Започнахме да търсим братовчеда Енес, но не успявахме да го открием – не беше онлайн. Мислехме, че е с автобуса на „Беса транс“. След 4-5 часа разбрахме, че е жив и не е с тази фирма“, споделя и Джелал – роднина на Енес.

„Това е от Господ, не знам дали ме чува в този момент, но изпращам голямото си съчувствие за починалите и техните семейства, за които е много тежко“, казва още Енес.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема