Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спешна помощ: Имаме случаи на новородени с коронавирус

Общество

Спешна помощ: Имаме случаи на новородени с коронавирус

Снимка:

Най-големите болници са застрашени от изчерпване на леглата

Доста се подмладява болните от коронавирус, дори возихме и 3 новородени, които влизат в дихателна недостатъчност. Имаме всичко необходимо, за да ги транспортираме. Динамиката ни е много тежка и не можем да проследяваме лечението на пациентите си, но ги предадохме в ръцете на неонатолозите.“ Това заяви за БТВ говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите ѝ служителите на спешното звено не са излизали от готовност. През последната година са работили без почивка. Сунгарска подчерта, че само за изминалото денонощие са получили 90 повиквания за КОВИД.

Тя заяви, че наблюдават обновяване на леглата за КОВИД болни. „Най-големите болници са застрашени от изчерпване на леглата.“, подчерта още тя.

При нас голям процент са ваксинирани, имаме и една част, които са с високи антитела, но това не пази от това да си заразоносител.“, категорична е още Сунгарска.

Надявам се тази вълна да я преминем по-леко. Все още има притеснение у хората и при най-малките показали те искат да влязат в болница.“, обясни тя.

Мерките ги има и контролът също, но не може да се разчита само на тях,трябва и всеки сам да си пази живота и здравето.“, подчерта говорителят на Спешна помощ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още