Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спирането на строителството е спиране на икономиката, предупреждават от бранша

Общество

Спирането на строителството е спиране на икономиката, предупреждават от бранша

Спирането на строителството е спиране на икономиката, предупреждават от бранша - Tribune.bg
Снимка:

В строителната камара са постъпвали сигнали, че Иванчева иска пари, за да придвижва документи за строежи

Конкретиката беше подмината, а общото говорене се превърна в използване на нашия отрасъл с цел политически дивиденти”. Това заяви пред БТВ изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев.

Така той обясни искането на бранша за оставката на Елена Йончева и други депутати от БСП. Изсветляване на корупционните практики, но и конкретика за замесените в тях, иска строителите.

Инж. Мазнев подчерта, че браншът вече работи с българските институции, а предстоят и разговори с шефа на ОЛАФ с цел да излязат на светло всички незаконни практики в строителството.

Оставката не я искаме заради това, че може да има некачествено изпълнение. Искаме я заради политическото говорене. Къде е връзката „корупция – качество”? Когато вкъщи дойде майстори и ви направи банята с някакви отклонения, има ли корупция? Качеството е един от недостатъците, които ги има навсякъде по света. Когато се говори за корупция и се увлича цял бранш с такива тежки обвинения, това вече уронва престижа”, подчерта Мазнев.

По думите му вече българските фирми, които работят в чужбина, усещат „охладняване” в отношенията си с партньорите.

Спирането на строителството е спиране на икономиката”, категоричен беше той.

Камарата на строителите ще иска от премиера обяснение по какъв начин е било взето решението да се извади „Джи Пи Груп” от проектите с държавно и европейско финансиране: „Ние спазваме законността – с какво кой е нарушил определени закони, за да се предприемат съответните действия и, когато се предприемат действия, те трябва да отговарят на законовите основания”.

Получавала ли е организацията сигнали за корупционни практики?

Да, според Мазнев, но ставало дума за неголеми казуси. Той даде пример със ситуацията в „Младост”: „Кметът спира неоснователно разрешения за строеж, които възпрепятстват строителната дейност, има обвинения, че са искани определени средства, за да се придвижат определени неща”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

KOleto Като сте толкова сигурни,какво ви пречат проверките?Или нещо не е така както го обяснявате.
11.11.2018 21:44 / Отговор
?! Много ясно, че е така! Строителството е жизненоважно за икономиката, но помярите от БСП започнаха да прекаляват!
12.11.2018 07:54 / Отговор
Кико Да ви кажа честно ги разбирам строителите - не може при всеки мащабен строеж БСП да плаща на разни жалки корумпирани граждани, за да правят фалшиви протести и да се бълват редица фалшиви новини
12.11.2018 07:55 / Отговор
Дебелия Евала на строителите! Пълна подкрепа за тях и долу мръсните долни комунисти от БСП!
12.11.2018 07:55 / Отговор
Лерой БСП се опитва да политизира строежи, ремонти и т.н, което няма как да се случи. КУРнелия е една изкуфяла старица, но нейната жалка партия не трябва да се бърка там, където не и е работата. Мръсни долни комунисти!
12.11.2018 07:56 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети