Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Според Евгени Марчев полицаите били като „глутница кучета“

Общество

Според Евгени Марчев полицаите били като „глутница кучета“

Снимка:

Кадрите от случилото се, според студента, е трябвало да бъдат изтрити-било в полза на МВР

Студент Евгени Марчев разказа спомените си от 10 юли миналата година зад колоните на МС.

„Хващат се, повалят те на земята и опитват да те премажат. Полицаите се нахвърлят като глутница вълци“, разказва той пред Нова телевизия.

Марчев определи като „най-грозно“ снимането на задържаното момиче- „Как така някой ще снима млада дама, арестувана и с белезници, обезвредена и ще я докосва?“.

Това, според него, е сексуално посегателство в европейска държава. Марчев определи като „срамно, че повече от година няма виновни“. Заяви, че е бил бит още преди да отиде зад колоните на МС - при самия му арест.  „Ако могат да се намерят записи от други камери, картинката би била много по-грозна“.

Той определи арестите и насилието като целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите - умишлено укривани.

„Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

„Не вярвах, че кадрите са запазени, мислех, че са скрити, че няма как да ги пазят. Било е в тяхна полза да ги изтрият“, казва студентът.

Марчев иска да се разбере истината и увери - „Не съм влизал в контакт с полицаи, а още по-малко да съм мятал предмети по тях. Това може да бъде лесно потвърдено, защото са щели да извадят подобен запис, тъй като там има много, много камери. Дори обаче да става дума за група хулигани, не влиза в правомощията на полицаите да се саморазправят “, обясни Марчев. „На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. През теб минават различни чувства- карат те да се съмняваш в това какво си преживял. Това е метод на стари режими, които използват пропаганда също“.

Вижте видеото с дядото на Евгени Марчев - не крие, че е убеден комунист

Студентът заяви, че това „площадно правосъдие“ вреди на нашата нация.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още