Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спортни звезди откриха спортния празник в Костенец

Общество

Спортни звезди откриха спортния празник в Костенец

Спортни звезди като световния шампион по самбо Борис Борисов, ММА шампионът Георги Валентинов и шампионът по борба Даниел Александров приветстваха гостите на спортния празник в град Костенец.

“80% от децата в Костенец се занимават професионално или любителски със спорт. Сигурен съм, че днес се срещнах с бъдещи национални, европейски, световни и олимпийски шампиони”, заяви Даниел Александров, който благодари на кмета Йордан Ангелов за поканата.

Александров, който е кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил, заяви, че неговият роден град Дупница също като Костенец е известен като спортен град. По думите му, това е начинът да се възпитават бъдещите поколения в любов към спорта.

Новото игрище за тенис в Костенец, което предстои да бъде откритоНовото игрище за тенис в Костенец, което предстои да бъде открито

Гостите на спортния празник връчиха наградите на децата, които се състезаваха в различни спортове и разгледаха спортните съоръжения в района. Йордан Ангелов е известен като “спортния кмет”, защото работи изключително много за развитието на спорта в Костенец. В близост до стадиона е построено футболно игрище, което вече се използва от местните деца и клубове. В края на месец септември предстои откриването на мултифункционалното игрище за волейбол и тенис на корт, за което кабинетът “Борисов 3” отпусна средства в края на 2020 година. Тогава Йордан Ангелов пое ангажимент, че до края на 2022 година Костенец ще има игрище за професионален тенис.

Даниел Александров и Николай Алгафари наблюдават загрявката на световния шампион Борис Борисов в новата зала в Момин проходДаниел Александров и Николай Алгафари наблюдават загрявката на световния шампион Борис Борисов в новата зала в Момин проход

Даниел Александров, Борис Борисов и Николай Алгафари - кандидат за народен представител от ГЕРБ, изпробваха уредите и в новата зала за борба в Момин проход, където бяха посрещнати от кмета на населеното място. Кметът на Костенец Йордан Ангелов обясни пред присъстващите, че през 2022 година от бюджета на общината са отпуснати над 15хил.лв. за ремонт и оборудване на залата, която ще предостави възможност на над 400 деца и младежи от региона да спортуват.


Етикети Костенец
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати