Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стартира кампанията за пролетно почистване в София

Общество

Стартира кампанията за пролетно почистване в София

От днес до 15 април в София ще се проведе кампания по пролетното почистване на града. То ще започне от район „Възраждане", каза зам.-кметът по екология Десислава Билева:

„Да станем част от кампанията с личния си пример е да се включим в почистването там, където живеем, учим и работим. Ще бъдат осигурени за доброволците чували, ръкавици на местата за почистване, и, разбира се, при необходимост ще им предоставим инструменти. На сайта на Столичен инспекторат и в Столична община има съответно телефони, заявка и на място за почистване ще бъдат осигурени от нашите инспектори".

Старт на почистването даде и директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов, който засади и дърво.

По време на инициативата Столичният инспекторат ще осигури чували и ръкавици за доброволците, както и ще осигурява логистична падкрепа на доброволците.

До този момент има над сто заявки от фирми, граждански сдружения и групи, живущи от кооперации за участие в кампанията. По време на кампанията са предвидени да се почистят междублокови пространства, градинки, площадки и други замърсени терени.

Дейностите, предвидени в кампанията, ще продължат и след Великденските празници и всяка инициатива от хората в тази връзка ще бъде подкрепена.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети