Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стотици се събраха в село Тополи на културно-исторически спектакъл

Общество

Стотици се събраха в село Тополи на културно-исторически спектакъл

Над 300 души от цялата страна участваха в културно-историческия спектакъл „Българската армия от Аспарух до наши дни, който се състоя на стадиона във варненското село Тополи.

Организатори на събитието, което се провежда под патронажа на началника на отбраната адмирал Емил Евфтимов, са сдружение „Бран“.

Участници в клубове за възстановки пресъздадоха различни периоди от развитието на българската армия. Участниците поздравиха флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на ВМС и кмета на село Тополи Благовест Георгиев.

На събитието присъстваха и бившият спортен министър и кандидат депутат-Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних, зам.-кметът на район „Приморски” Веселин Василев , доц. д-р инж. Медиха Хамза от коалиционния партньор СДС - Варна,  кандидатът за народен представител Траян Томов  от Долни чифлик.

Зрелищната ретроспекция на бойната ни слава вдигна адреналина на публиката, а  Представителният духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов  подгря настроението с изпълнението на военни маршове и на химна на Република България.

Тъповният гръм на Черешовото топче даде началото на възстановките  на славни битки от сдружение „ Багатур”, клуб „Миноносец Дръзки”, сдружение „Хайдути”, национално дрежуство „Традиция” и др. Интерес предизвикаха уникалният камион „Щайер”, единственият оцелял в света вариант на феномен „Гранит” от 1937 г. и бойният кон на Вермахта – мотор с кош „Цюндап”. Водещ на събитието беше варненският актьор Пламен Георгиев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати