Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стойчо Кацаров след разкритията от "Пирогов": Наградих личен лекар със значка, който не е от върхушката, това е важното

Общество

Стойчо Кацаров след разкритията от "Пирогов": Наградих личен лекар със значка, който не е от върхушката, това е важното

Снимка:

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров продължи да твърди, че е бил един от фиктивните пациенти в „Пирогов“.

„Ходих да карам ски на Боровец януари, нямам постковид синдром. Не разпространявайте лъжи. Отишъл съм на контролен преглед след като лежах с ковид. Поисках от НЗОК няколко месеца по-късно справка, взех си документацията, че съм пребивавал в болницата, а аз не съм. Поисках НЗОК да заличи тази диагноза. Можех да поискам да ме освидетелстват за ТЕЛК и да се запиша за чернодробна операция“, заяви той пред БНТ.

По-рано началникът на вътрешно отделение в болницата доц. Атанасов обяви, че Кацаров е бил вписан като болно лежащ, за да му бъдат направени всички изследвания след прекарания коронавирус, като Кацаров се е съгласил, за да не плаща. Служебният здравен министър е бил съгласен, защото не е искал да лежи в болницата, но е дал съгласието си.

Кацаров отправи и апел към досегашното и бъдещето ръководство на „Пирогов“ да поиска от НЗОК да заличи фалшивите досиета. „Аз ако не освободя директора, казвам, че всеки може да го прави. 180 фалшиви хоспитализации имаше в Правителствена болница. Назначил съм един от най-уважаваните лекари“, допълни той.

Кацаров стана изключително жлъчен, когато му бе пуснато изказването на доц. Петър Атанасов и заяви: Не съм лежал в болницата, издадана ми е епикризата, без да лежа.  

Кацаров обяви, че е наградил личен лекар от Бургас със значка, който е ваксинирал 1000 души. „Това за мен е важното, не клюкарските истории, интересни на медиите. Той не е от върхушката“, каза още служебният здравен министър.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още