Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Строителите на протест пред НС: Некачествените ремонти са фалшива новина (СНИМКИ)

Общество

Строителите на протест пред НС: Некачествените ремонти са фалшива новина (СНИМКИ)

Представители на пътно-строителните фирми излизат на национален протест с искане за изплащане на дължимите от държавата суми за извършена от тях дейност.

За 9 часа бе насрочен протестът в София пред сградата на Народното събрание, но към този час в пространството пред парламента не се бяха събрали голям брой служители на пътно-строителни и пътно-поддържащи фирми. На малки групи те се събираха на паркинга пред хотел в близост.

Те планират до 11 часа да останат пред Народното събрание, след което се предвижда да стигнат до Министерството на финансите.

Очакват се в протестите в София и страната да се включат представители на над 86 фирми в сектора. Исканията са да си получат средствата за извършените ремонти.

Инженер Георги Златев, член на Контролния съвет на ББК "Пътища", обясни как ще протече протестът:

„От 9 до 10 часа ще изложим нашите справедливи искания пред Народното събрание, след това ще се насочим през Министерство на финансите, които явно държат ключа на цялата задача и ще отидем до Министерски съвет…"

„Искаме разплащане 100 процента на извършените дейности преди една година, които вече 20% е официалната инфлация, всъщност над 40% е поскъпването на основните суровини", обясни още инж. Златев

В отговор на въпрос, че се говори за некачествени ремонти на някои места, той каза:

„Една жена на пазара каза - не е качествена оценката. Има лаборатории, има изследвания. Никъде за половин година от предишните ни протести досега не беше установено такова нарушение, така че това са фалшиви новини, които разни хора си  говорят на пазара".


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати