Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СЗБ и БАЗ: Настояваме за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС

Общество

СЗБ и БАЗ: Настояваме за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС

СЗБ и БАЗ: Настояваме за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС - Tribune.bg
Снимка:

„Не знаем колко пъти целият туристически бранш и всички браншови организации, трябва да повторим по всички възможни начини, че няма нищо по-нормално, в европейски мащаб, туристическият бранш да работи с диференцирана ставка ДДС. По принцип! А не заради пандемията от COVID-19 или заради някакви други форсмажорни обстоятелства.“ Това заявяват от СЗБ и БАЗ, обръщайки се към министрите, депутатите и експертите в Народното събрание.

„Страните в Европа, които отдавна искаме да настигнем по стандарт на живот, доходи, качество на предлаганата услуга, интерес към продукта и т.н. отдавна са осъзнали, че няма по-справедливо и реално решение, от това един сектор да работи с по-различни условия от гледна точка на данъчното законодателство.“, допълват те.

„Няма да изброяваме страните, в които хотели и ресторанти работят от години с намалено ДДС, а в условия на пандемия ДДС бе намалено допълнително, като антикризисна мярка. Тук, в България, всичко е "на парче", от днес за утре, в последния момент. Свикнали сме, но не е редно! А всички ние искаме промяна!!!Дотук оцеляхме, някои от нас. Въпреки вас!“, заявяват от двете организации.

„Намалената ставка за ДДС изтича в края на годината, което е след седмица. И въпреки подадените сигнали и очакванията днес да се гласува удължаването й в парламента, това не се случи. Настояваме, за пореден път, за спешно гласуване за запазване на диференцираната ставка от 9% ДДС за хотели и ресторанти, като постоянна и безсрочна мярка.“, подчертават още от асоциациите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати