Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Танева: Интензитетът на разпространение на африканска чума по свинете намаля драстично

Общество

Танева: Интензитетът на разпространение на африканска чума по свинете намаля драстично

Снимка:

„Интензитетът на разпространение на африканска чума по свинете в страната е намалял драстично и кризисната ситуация е овладяна“. Това каза пред Радио „Фокус“ министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Тя обясни, че в последните 22 дни няма нито едно регистрирано огнище на заболяването, като от 1 август до този момент са регистрирани само 4 от всички 35 огнища, регистрирани до този момент от началото на лятото в България.

„Статистиката е категорична – интензитетът е драстично намалял. В последните 40 дни от тези 5 случая само един е в индустриален обект, макар и със значително по-малко брой свине, отколкото в началото на кризата. Можем да заключим, че интензитетът е драстично намалял и кризисната ситуация е овладяна. Това не означава обаче, че всичко спира дотук“, заяви министър Танева.

Тя уточни, че трудното за всички, засегнати от заболяването, тепърва предстои. След като вирусът вече е регистриран на територията на страната, усилията трябва да бъдат продължени и в посока начин на отглеждане на домашните свине, за да може пораженията да бъдат минимализирани.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема