Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Танева: Ще събера браншовите организации, за да вземем най-добрите решения

Общество

Танева: Ще събера браншовите организации, за да вземем най-добрите решения

Снимка:

Иванка Багдатова-Мизова ще бъде освободена от ДФ "Земеделие" в първия възможен момент

„Първото и най-спешно нещо, което бих направила след този ден, е да събера браншовите организации да ги чуя, да вземем доброто решение и да продължим напред с най-важната стратегическа задача – концепцията за новата Обща селскостопанска политика (ОСП). Това ще се отрази след 4-5 години, когато обаче няма да може да се върне времето, което ни предстои, тези година и половина – две“. Това заяви Десислава Танева на брифинг в Министерски съвет броени часове, след като положи клетва като министър на земеделието, храните и горите.

По думите ѝ Иванка Багдатова-Мизова ще бъде освободена от ДФ "Земеделие" в първия възможен ден, когато процедурата за свикване на Управителен съвет може да бъде направена съгласно закона.

„Новата Обща селскостопанска политика (ОСП) като сигнали, които са към момента, тъй като законодателният процес не е приключил, ще стане след европейските избори. Тя ще позволи на страните-членки още по –добре да се съобразят с националните си специфики. Така че периодът, в който ние ще попаднем след евроизборите, независимо кой ще управлява , ще бъде ключов за това как ще се отрази новият програмен период в нашия сектор“, заяви още Танева.

По думите ѝ е важно да бъдат пряко идентифицирани проблемите, пряко и добре определени акцентите, за да може да се постигне подобрение на сектор „Земеделие“ и на живота в селските райони.

Относно обвиненията на Румен Драганов, че Десислава Танева е виновникът за скандала с къщите за гости, тя коментира:„Явно Румен Драганов не познава структурата, функциите и задълженията на тези институции. По време на моя мандат като министър, аз бях тази, която отказа да разпише каквито и да е мерки за къщи за гости, тъй като проблеми вече бяха индикирани. Това, което успяхме да направим с моя екип е да не се спира програмата поради индикираните проблеми и ми беше наложена минимална корекция“, заяви Десислава Танева.

Тя посочи, че и при предишния ѝ мандат ГЕРБ е имала коалиционен партньор.  „Имах чудесна комуникация с председателя на земеделската комисия тогава Румен Христов, понастоящем лидер на СДС. Аз имах пълната свобода да намериш и избереш онези кадри, които смяташ, че носят морала и отговорността да работят в обществен интерес. Аз съм категорична, че в момента няма нещо, което да е променило тази ситуация“, категорична беше тя.  „Винаги съм се опитвала да постигна консенсус с опозицията, независимо каква е тя“, подчерта Танева.

Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив