Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството предлага Десислава Танева за земеделски министър

Политика

Правителството предлага Десислава Танева за земеделски министър

Правителството предлага Десислава Танева за земеделски министър - Tribune.bg
Снимка:

Тя беше фаворитът за поста още преди Порожанов, но се отказа заради бременност

Десислава Танева по всяка вероятност ще бъде новият министър на земеделието. В деловодството на Народното събрание е внесен проект за персонални промени в правителството. В него Десислава Танева е предложена за нов министър на земеделието, храните и горите на мястото на подалия оставка Румен Порожанов.

Именно Танева беше фаворитът за поста още преди да бъде предложен Порожанов. Тя обаче се отказа заради бременност с близнаци.

По-рано днес Румен Порожанов подаде оставка от поста и тя беше приета от премиера. Причината – въпреки изрично поетия ангажимент, Иванка Багдатова-Мизова продължава да е на служба във Фонд „Земеделие“. Тя трябваше да бъде отстранена, защото телефонът ѝ е посочен за контакт на къща за гости, финансирана с европари.

Протакане коствало поста на Порожанов, провинената шефка във фонд Земеделие не е освободена

Десислава Танева ще бъде нов-стар министър в земеделското министерство. Тя е магистър по специалност „Аграрна икономика“ в УНСС и магистър по „Право“ от Бургаски Свободен Университет.

Между 1997 и 2007 г. е изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг“ АД и дъщерни дружества. След това напуска частния сектор и става председател на Общински съвет-Сливен. През 2009 година става депутат, а между 2014 и 2017 г. е министър на земеделието. 

Впоследствие тя отново беше предпочитана да се върне на поста и в третия кабинет на премиера Борисов. Танева обаче отклони предложението и избра да остане в парламента. През август 2017 роди своите близначки – Паная и Нелина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

МС Да си стягат всички багажа от МС во главен с.мутрата..Крайно време. Само техните крадливи гербери ги подкрепят.
14.05.2019 15:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети