Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Теди Москов: Дайте да оцелеем, пък после да видим какъв театър ще измъдрим!

Общество

Теди Москов: Дайте да оцелеем, пък после да видим какъв театър ще измъдрим!

Снимка:

За мен „безстрашност“ в момента не е нищо друго освен синоним на „глупост“, заявява режисьорът

Затварянето на театрите не е политико-културно-естетическа мярка, а живото-опазваща. Това заявява в интервю пред „Площад Славейков“ режисьорът Теди Москов. Той отказва да коментира самата зараза с коронавируса.

„Не съм нито толкова конспиративно, нито толкова набожно настроен. Не съм и от „зелените“, не съм и вирусолог. Днес е страшно и за театъра, и за живота на тези, които го правят и гледат. Дайте да оцелеем, пък после да видим какъв театър ще измъдрим! Да се вглъбим, да обмислим, пък и да четем или да напишем нови пиеси… Тревожи ме при толкова ограничен бюджет за култура (не само по време на криза), какво ще се случи с доста от нас. Но не ние сме най-важните…“, казва той.

Москов отправя апел към колегите си да не измислят нов жанр „виртуален театър“.

„Той бързо ще се изчерпи. А и може да възпита публика, която ще продължи да иска да го гледа в телефона си и след кризата. Мислете за бъдещи проекти! „Надявам се“, че след края на карантината някои представления ще останат под забрана. Те заразяват с друг смъртоносен вирус – с вируса на глупостта!“, коментира с ирония режисьорът.

Москов заявява, че харесва тона на ген. Венцислав Мутафчийски.

„Поставя на място някои безотговорни журналисти и ни вдъхва увереност в Щаба. Все пак друго е човек в униформа да дава указания на безотговорни, лекомислени и безстрашни цивилни. За мен „безстрашност“ в момента не е нищо друго освен синоним на „глупост“, категоричен е той.  


Коментари (1)

Силвия Поздравления, г-н Москов!
28.03.2020 13:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още