Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тодор Василев е новият шеф на Пътната агенция

Общество

Тодор Василев е новият шеф на Пътната агенция

Името на Василев нашумя около скандала с разтопения битум в район „Подуяне“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи днес Тодор Василев за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

До този момент поста като временно изпълняващ длъжността заемаше инж. Ивайло Денчев. Инж. Денчев остава в УС на пътната агенция заедно с инж. Веселин Пейков.

По закон министърът на регионалното развитие и благоустройството определя ръководството на АПИ. С назначението на Василев местата в тричленния управителен съвет на пътната агенция вече са попълнени.

Тодор Василев е магистър по бизнес администрация и бакалавър по финанси от Нов български университет. Избран е за народен представител в 45-ото Народно събрание. Преди това е заемал длъжността финансов мениджър в строителна компания. Бил е заместник-председател на УС на Сдружение за научноизследователска и развойна дейност и директор „Връзки с инвеститорите“ в „София Тех Парк“ АД. Има богат опит и в банковото дело.

Владее английски и испански език.

Припомняме, че името на Василев нашумя около скандала с разтопения битум в район „Подуяне“.

През май 2020 година разтопен асфалт полепна по гумите на десетки автомобили в квартал „Сухата река“. Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала. Проблемът бе именно - размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента. Заради високите температури обаче той се бе разтопил. 

По това време Тодор Василев беше представител на фирмата изпълнител.  

Глобяват фирмата, допуснала разтопен битум в район Подуяне


Топ новини

виж още

Актуална тема