Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ЦИК реши „Сиела Норма“ да поеме дейностите по машинното гласуване

Общество

ЦИК реши „Сиела Норма“ да поеме дейностите по машинното гласуване

ЦИК реши Сиела Норма да поеме дейностите по машинното гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение, с което определи „Сиела Норма“ за изпълнител на обществената поръчка за различни дейности, свързани с машинното гласуване на предстоящите избори. ЦИК упълномощи председателя на комисията Камелия Нейкова да сключи договор с избрания изпълнител.

Другата фирма, която беше поканена от ЦИК за участие в процедурата – „Смартматик интернешънъл холдинг“, предаде БНР. На заседанието на ЦИК стана ясно, че в резултат на преговори със „Сиела Норма“ е постигната договореност за намаляване на цената на първоначалното предложение на дружеството с 95 000 лева.

От „Сиела Норма“ бяха изпратили две ценови предложения – едното за пълния обем дейности, а другото – за отпадане на част от тях.

Прогнозната стойност на обществената поръчка беше 6,8 милиона лева без включен ДДС.

Първата дейност, включена за изпълнение в обществената поръчка е програмиране на до 500 машини за провеждане на демонстрационно гласуване по общини.

Членът на ЦИК Емил Войнов обяви в тази връзка: „С което да им поискаме да ни предоставят списък на лицата, които ще работят в склада по инсталиране на машините с демоверсия, както и да поискаме да ни представят самата демоверсия на машината за гласуване“.

Според портала за обществените поръчки първоначалната оферта на дружеството беше за малко над 7,975 млн. лв.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети