Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Туристическият бранш писа тройка на министър Динкова за 100 дни в МТ

Общество

Туристическият бранш писа тройка на министър Динкова за 100 дни в МТ

Туристическият бранш писа тройка на министър Динкова за 100 дни в МТ - Tribune.bg
Снимка:

Туристическият бранш не е възхитен от работата на министъра на туризма Зарица Динкова и дава средноаритметично тройка като оценка за нейното управление през първите 100 дни от мандата. Проф. Георги Рачев дори реши да я прати на поправка. Той е председател на Алианса на туристическата индустрия в България и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА). „Пращам я на поправка с оценка от 2.75“, коментира Рачев пред TravelNews.

Зам.-председателят на Националния борд по туризъм Мартин Захариев каза, че Министерството на туризма е в будна кома. „Бих дал на министър Зарица Динкова по милост тройка“, заяви той. Захариев беше кандидатура на ГЕРБ за поста министър на туризма, а в борда по туризъм влизат най-големите хотелиери в България. „Нищо не свърши за 100 дни и не реагира по никакъв начин срещу кампанията за очерняне на Българското Черноморие“, посочи той. Според него модерният туризъм изисква мениджмънт, нови политики и дългосрочна визия. Захариев дори подчерта, че за 100 дни не са поканени на среща с министър Динкова. Като цяло нямало никаква комуникация с бранша.

Председателят на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) Павлина Илиева също дава тройка на министъра на туризма. „Имахме само една среща в началото на август със Зарица Динкова и след това нищо. Няма план на задачи, който да е представен пред бранша и да се изпълнява“, коментира тя. Според нея не се работи по създаването на Гаранционния фонд за туроператорите, за който е обещан модел през ноември, а все още не са се събирали групите. Освен това нищо не е направено по незаконните туроператори и превозвачи, по промените в Закона за туризма, няма план за действие при кризи, не се работи за кадрите в сектора, допълни Илиева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати