Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Туристическият бранш: Програмата е несъстоятелна

Общество

Туристическият бранш: Програмата е несъстоятелна

Туристическият бранш: Програмата е несъстоятелна - Tribune.bg

С ресорния министър явно не сме в една лодка, заяви Мартин Захариев

„С министъра на туризма няма да плуваме в една лодка. Определяме държавната политика и състоянието на управлението като отчайващо. Този систематичен проблем не е от това правителство, той е наследен от ковид кризата, войната и всички наши вътрешни проблеми“, това заяви пред БТВ Матрин Захариев от Националния борд по туризъм, цитиран от financialtribune.bg.

„От 1 месец се молим на министъра на туризма да направи една среща с АПИ, заради това че всички ремонти на Тракия и Хемус се случват петък, събота и неделя. Правят се тапи. Помолихме да спрат тировете, но организация не успяхме да получим от Министерството на туризма“, това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Мартин Захариев беше категоричен, че програмата за туризъм е несъстоятелна.

„Вчера се появи програмата на правителството. Ние отправихме писмо в 13 страници, адресирано до премира и министъра на финансите. Не получихме никакъв отговор. Програмата за туризма е написана на коляно, изключително несъстоятелна“, заяви той.

„Нас ни подразни изказването на министъра на туризма да спрем да се изявяваме по медиите, защото тя нямало да може да защити ДДС-мярката. Това е недопустимо“, категоричен беше Алибегов.

Той обясни, че в последния месец има атака срещу бизнеса.   

„Говори се 10 дни за стекове, топка сладолед на морето, която била скъпа. Говори се само колко е скъпо на нашето Черноморие. Този министър на туризма не направи нищо. Не мога да разбера това с касовите бележки, това няма никакъв смисъл. Не води до никаква събираемост. Нека не ни дават примери от Гърция, ние бяхме първи – и с бележките, касовите апарати“, посочи председателят на БАЗ.

Захариев допълни, че Зарица Динкова не е шеф на КЗП, а отговаря за държавните политики за сектор Туризъм.

„Не трябва да принизяваме туризма до цената на сянката и пържолата. Ние искаме да говорим как се прави държавна политика. Рибата се вмирисва от главата. Ние предлагаме политики и реформи, дали сме ги на премиер, на ресорната комисия по туризъм, на министъра на финансите. Оставката ѝ трябва да я поиска акад. Денков, защото той обеща подготвени хора“, категоричен беше той. 

Захариев призова премиерът да преосмисли политиката на кабинета в този сектор и да поеме отговорност в пика на сезона.

„Два месеца тия министри чакат каква програма ще има. Хайде, вчера се разбраха, пуснаха я. Надяваме се да приемат и бюджет за няколко месеца, а март 2024 ще има ротация, защото Мария Габриел като дойде вероятно ще смени целия кабинет. С този министър ние няма да плуваме в една лодка“, категорично заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати