Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Учители за таблетите на Трифонов: Вече има нужда от друг тип техника, тази ни е осигурена

Общество

Учители за таблетите на Трифонов: Вече има нужда от друг тип техника, тази ни е осигурена

Учители за таблетите на Трифонов: Вече има нужда от друг тип техника, тази ни е осигурена - Tribune.bg
Снимка:

"Закупуването на таблети за учители и ученици би било добър ход в началото на пандемията, защото имаше ученици, които не разполагаха с такива устройства. След това от МОН и от различни частни организации се направи така, че децата да имат достъп до тях". Така Мария Николова, начален учител в СУ "Георги Измирлиев" в Горна Оряховица, коментира пред БНР представения от лидера на ИТН Слави Трифонов приоритет на партията да бъдат закупени до 1 милион таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели.

Според нея няма нужда да се наливат пари в нещо, което вече е в наличност: "Така ще останат неизползваеми. ... Училищата имат нужда от друг вид техника - принтери, скенери. това не навсякъде може да се купи с бюджетни пари".

Траян Траянов, изпълнителен директор на "Заедно в час", сподели, че е бил изненадан от анонса на Слави Трифонов:

"Това е решение на неназован проблем. Ако бяхме чули кой е проблемът в българската образователна система, който се опитваме да решим, може би щяхме да видим ползите от това решение. Редица международни изследвания показват, че образователни системи, които дават таблети на учениците и те ги използват в часовете, не се справят по-добре".

По думите му в България значителен процент от децата нямат достъп до устройства, но това е малцинството от всички ученици:

"Да, важно е да сме сигурни, че те ще имат достъп, когато се налага, но това не означава, че трябва да оборудваме всеки с таблет".

Траянов определи като основен проблем на образователната система, който трябва да бъде решаван, огромната пропаст между постиженията на учениците с различен социално-икономически статус.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати